България е най-бедната страна от Европейския съюз. Всеки 10-и българин работи,

...
България е най-бедната страна от Европейския съюз. Всеки 10-и българин работи,
Коментари Харесай

България е най-бедната страна в ЕС

България е най-бедната страна от Европейския съюз. Всеки 10-и българин работи, само че все пак е безпаричен.

Появява се феноменът работещи небогати. Само 22 от 27-те страни членки на Европейски Съюз имат национална минимална работна заплата. Дания, Италия, Австрия, Финландия и Швеция нямат такава, а Кипър я вкара при започване на предходната година.

Минималните заплати в страните от Европейски Съюз варират в необятни граници, като понастоящем брутната месечна минимална заплата варира от 477 евро - това е заплатата в България, до 2 571 евро - в Люксембург.

В Люксембург, Ирландия, Нидерландия и Германия минималната работна заплата е над 2 000 евро. В 14 от 22-те страни членки, които имат национална минимална работна заплата, тя е над 1000 евро. Минималната заплата в България е по-ниска от тази в Турция, Сърбия и Черна гора, които са страни претенденти.

В 10 от страните от Европейски Съюз минималната работна заплата съставлява по-малко от 50% от междинната работна заплата. А единствено в три страни минималната работна заплата е над 60% от възнаграждението. С бързи темпове нарастват и приходите в Румъния - от 1 юли те към този момент имат национално минимално заплащане от близо 1 455 лева

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР